Ανακαινίζετε γιατί θέλετε το ακίνητό σας να φαίνεται πιο όμορφο και να είναι πιο λειτουργικό; Τα έξοδα είναι συνήθως χαμηλότερα από το να χτίσετε ένα κτίριο από την αρχή και έχετε και το περιθώριο να προσαρμόσετε το σχέδιο στις ανάγκες σας.

Εξετάστε το σχέδιο ανακαίνισης του ακινήτου σας ως ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Υπάρχει μια λογική σειρά στην οποία θα πρέπει να προγραμματιστούν οι διάφορες εργασίες . Εάν δεν τις τηρήσετε ίσως αντιμετωπίσετε στην πορεία κάποια προβλήματα για βασικές επισκευές και βελτιώσεις που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί στην αρχή.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήστε …

  1. Κοστολογήστε

Βρείτε έναν αρχιτέκτονα ή έναν κατασκευαστή για να πάρετε μια ιδέα για το κόστος της ανακαίνισης και κατά πόσο κοντά αυτό βρίσκεται στο δικό σας οικονομικό πλάνο. Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε πόσα πρέπει να δαπανήσετε. Ο κανόνας νούμερο ένα είναι να κάνετε έναν προϋπολογισμό και να επιμείνετε σε αυτό.

  1. Εκτιμήστε την κατάσταση του ακινήτου σας

Το πρώτο στάδιο κάθε έργου ανακαίνισης είναι η λεπτομερής αξιολόγηση του ακινήτου και ποιά προβλήματα αντιμετωπίζει στην υπάρχουσα κατάστασή του, όπως η υγρασία και τα θέματα στεγάνωσης των παραθύρων..

  1. Σχεδιάστε

Αξίζει να πάρετε το χρόνο σας για να τελειοποιήσετε το σχεδιασμό και να εξασφαλίσετε ότι το τελικό ακίνητο θα καλύψει τις ανάγκες σας. Σκεφτείτε προσεκτικά την τοποθέτηση των δωματίων και τη δυνατότητα δημιουργίας ενιαίου χώρου κουζίνας σαλονιού.

 

  1. Αδειοδότηση

Μόλις έχετε τα σχέδιά σας, πρέπει να προσδιορίσετε ποιες πτυχές της προτεινόμενης ανακαίνισης σας απαιτούν την εκ του νόμου αδειοδότηση. Έχετε άδεια να χρησιμοποιήσετε το κτίριο ως κατάστημα ή θα χρειαστείτε κάποια άδεια αλλαγή χρήσης; Είναι ένα διατηρητέο ​​κτίριο; Αλλάζετε την όψη του κτιρίου κλείνοντας κάποια ανοίγματα ; Ένας αρχιτέκτονας θα μπορούσε να σας καθοδηγήσει σε αυτό το «ναρκοπέδιο». 

  1. Οργάνωση ασφάλειας έργου

Η ασφάλεια του έργου σας είναι άμεσης προτεραιότητά σας, πριν από οποιαδήποτε εργασία αποξήλωσης ή κατεδάφισης. Η υγεία και η ασφάλεια είναι μεγάλη ευθύνη, επομένως είναι απαραίτητη η εκτίμηση κινδύνου πριν από οποιαδήποτε εργασία.  Είναι σημαντικό να μην βιαστείτε για γκρεμίσματα τοίχων και αποξηλώσεων, χωρίς τη γνώμη κάποιου μηχανικού.

  1. Ξεκινήστε τις εργασίες

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει το προηγούμενο στάδιο, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε τις εργασίες ανακαίνισης. Γκρεμίσματα τοίχων, αποξηλώσεις ντουλαπιών ,δαπέδων, κουφωμάτων και ειδών υγιεινής. Καθαρισμός και απομάκρυνση των μπαζών.

  1. Κατασκευή νέας τοιχοποιίας

Αν αλλάζετε την εσωτερική διάταξη του ακινήτου, τώρα είναι το στάδιο όπου θα κατασκευαστούν οι τοίχοι. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, θα εγκατασταθούν σωλήνες και καλώδια για ζεστό και κρύο νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό, τηλέφωνα, διαδίκτυο.

  1. Μη βιάζεστε

Ο σοβάς και ο στόκος πρέπει να στεγνώσουν, κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, ανάλογα και την εποχή του χρόνου που κάνετε την ανακαίνισή σας. Όσο περισσότερο μπορεί να μείνει, τόσο λιγότερος κίνδυνος υγρασίας.

  1. Τελειώστε με τη διακόσμηση, το δάπεδο και τα πλακάκια

Στα προηγούμενα στάδια είχαμε βαριά και σκληρή δουλειά, τώρα έχουμε ελαφρύτερες εργασίες , αλλά με προσοχή και λεπτομέρεια στην ακρίβεια. Μπορούν να τοποθετηθούν, πλακοστρώσεις και ντουλάπες, φινιρίσματα δαπέδου, να χρησιμοποιηθούν πλακάκια και να αρχίσουν οι εργασίες διακόσμησης.

Το στυλ διακόσμησης  που θα επιλέξετε εξαρτάται από το αν πρόκειται για ένα ακίνητο που θα μείνετε για πολλά χρόνια ή για ένα ακίνητο που σχεδιάζετε να πουλήσετε ή να διαθέσετε προς ενοικίαση. Σκεφτείτε τη μακροζωία όταν επιλέγετε υλικά και το κόστος συντήρησης αυτών. Εάν δημιουργείτε το δικό σας σπίτι, τα αντικείμενα πολυτελείας μπορούν πάντα να αγοραστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια με την ανακαίνιση του ακινήτου σας, μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας…

στο τηλέφωνο 6948102567

ή στείλτε μας mail στο info@nkproject.gr