Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα χρώματα υποσυνείδητα διαμορφώνουν πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Επηρεάζουν τις στάσεις των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον τους,την ψυχολογία τους καθώς επίσης επηρεάζουν το επίπεδο άνεσης ενός ατόμου σε ένα συγκεκριμένο χώρο.

Όταν έρθει η στιγμή που πρέπει να κάνετε τις χρωματικές επιλογές για το εστιατόριό σας, σκεφτείτε τη διάθεση που θέλετε να έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εστιατόριο σας, σκεφτείτε το είδος των φαγητών που θα σερβίρονται εκεί και την κατηγορία των πελάτών που είναι πιο πιθανό να έρθουν στο εστιατόριό σας. Η επιλογή των σωστών χρωμάτων όχι μόνο θα σας βοηθήσει να συνθέσετε σωστά το χώρο, αλλά θα βοηθήσει επίσης τους πελάτες σας να απολαύσουν τόσο την ατμόσφαιρα όσο και το φαγητό που σερβίρετε!

Τα διαφορετικά χρώματα προκαλούν διαφορετικές διαθέσεις. Για παράδειγμα, ζεστά χρώματα όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι πολύ διεγερτικά χρώματα και ανοίγουν την όρεξη. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ζωντανές και ζεστές αποχρώσεις για εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Δημιουργούν μία θετική ατμόσφαιρα στο περιβάλλον του χώρου.

Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα με καφέ και γκρι αποχρώσεις με μία μικρή πινελιά χρώματος για γκουρμέ εστιατόρια.Το γκουρμέ φαγητό ταιριάζει καλύτερα να σερβίρεται σε ένα πιο ήσυχο και ήπιο  περιβάλλον χωρίς έντονους χρωματισμούς όπου το φαγητό παραμένει το επίκεντρο της προσοχής.Χρησιμοποιήστε μεταλλικά χρώματα αν θέλετε το εστιατόριό σας να έχει μία πιο πολυτελή εμφάνιση.

Χρησιμοποιείτε πράσινα και καφέ σε μια καφετέρια όπου σερβίρονται μεσημεριανά γεύματα, σαλάτες ή σε οποιοδήποτε μέρος όπου σερβίρεται υγιεινό φαγητό. Το πράσινο και το καφέ αντιπροσωπεύουν ως επί το πλείστον χρώματα της φύσης και μπορούν να προκαλέσουν το συναίσθημα για ένα ελαφρύ γεύμα.

Μην φοβάστε το χρώμα! Μη χρησιμοποιείτε έντονο χρώμα πάνω σε έντονο χρώμα ή ουδέτερο πάνω από ουδέτερο. Τολμήστε λίγη αντίθεση στο σκηνικό του εστιατορίου σας !Η επιλογή των σωστών χρωμάτων θέτει το θεμέλιο για ένα θαυμάσιο σχέδιο εστιατορίου. Μην φοβάστε να πάρετε εμπνεύσεις από τα πράγματα γύρω σας, όπως η φύση, μια φωτογραφία από ένα περιοδικό ή ακόμα και ένα κομμάτι κέικ. Με σωστή επιλογή χρωμάτων στο εστιατόριο σας, οι πελάτες σας θα μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους και την ατμόσφαιρά του χώρου ταυτόχρονα.