Η εμφάνιση ενός μοντέρνου αρτοποιείου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησης, όσο και η ποιότητα των αρτοποιημάτων. Κατά το σχεδιασμό του εσωτερικού ενός αρτοποιείου, οι ιδιοκτήτες πρέπει να εξετάσουν πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας, τις κατηγορίες των πελατών, του χώρου και του σχεδιασμού.

Κατηγορίες πελατών

Πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε σχέδιο εσωτερικού σχεδιασμού, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πρέπει να καθορίσει την εικόνα που επιθυμεί να έχει το κατάστημά του και τον τύπο των πελατών που θέλει να προσελκύσει. Δημιουργώντας τη συνολική εμφάνιση του καταστήματος σημαίνει ότι σχεδιάζετε τα πάντα, από το φωτισμό και τα χρώματα έως τις επιγραφές και τους καταλόγους. Ένα μοντέρνο αρτοποιείο με καθίσματα που πωλεί καφέ, γλυκά και ολοκληρωμένο πρωινό μπορεί να απαιτεί μια πιο εκλεπτυσμένη, κομψή εμφάνιση που θα προσελκύσει το κοινό του να περάσει αρκετή ώρα μέσα στο κατάστημα ενώ το αρτοποιείο που επικεντρώνεται σε διερχόμενους και βιαστικούς πελάτες πρέπει να έχει σχεδιαστεί ανάλογα. Η γνώση του στόχου-κοινού είναι το πρώτο βήμα στο σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου των ‘μοντέρνων’ φούρνων.

Χρώματα 

Η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική στο σχεδιασμό των καταστημάτων. Τα πιο σκούρα χρώματα θα κάνουν ένα μικρό μαγαζί να μοιάζει ακόμη μικρότερο, ενώ τα ελαφρύτερα χρώματα  προσφέρουν χώρο και ζεστασιά. Τα ουδέτερα χρώματα και ο απαλός φωτισμός λειτουργούν καλύτερα σε ένα πολυτελές κατάστημα αρτοποιίας, ενώ οι φωτεινότερες αποχρώσεις δημιουργούν μια πιο απλή και διασκεδαστική ατμόσφαιρα.

Λειτουργικότητα

Είναι διασκεδαστικό να παίζετε με τα χρώματα αλλά κατά το σχεδιασμό ενός αρτοποιείου, η λειτουργικότητα αποτελεί μια αναγκαιότητα. Τα ψημένα αγαθά είναι αυτά που προσελκύουν τους πελάτες, οπότε η βιτρίνα πρέπει να είναι το επίκεντρο του καταστήματος. Τοποθετήστε τη βιτρίνα στρατηγικά προς την πόρτα, επιτρέποντας στους πελάτες να δουν τα σχέδια των γλυκών και τα υπόλοιπα ψημένα προϊόντα κατά την είσοδό τους. Κρατήστε βαριά μηχανήματα ή μηχανήματα αρτοποιίας στην κουζίνα ή στo πίσω δωμάτιο.

.

 Χώρος και Σχεδιασμός

Ακόμη και σε ένα ζεστό κατάστημα με κέικ, οι πελάτες δεν επιθυμούν να αισθάνονται περιορισμένοι ή συσκευασμένοι. Όταν φτιάχνετε το σχέδιό σας, αφήστε αρκετό χώρο ώστε οι πελάτες να αισθάνονται άνετα. Η είσοδος πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη και απαλλαγμένη από εμπόδια. Παρέχοντας στους πελάτες νόστιμα αρτοποιήματα και γλυκά που αποτελεί βασικό παράγοντα για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, ένας χαλαρός και όμορφος χώρος θα επιτρέψει στους πελάτες να αισθανθούν άνετα και θα τους παρακινήσει ακόμα περισσότερο να ξαναεπισκεφτούν το ‘μοντέρνο’ φούρνο σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΩΝ

Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια με το σχεδιασμό και το στήσιμο του αρτοποιείου σας, μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας…

στο τηλέφωνο 6948102567

ή στείλτε μας mail στο info@nkproject.gr